Glaasje met gerookte zalm en appeltjes

Ingrediënten voor 4 personen

150 gr gerookte zalm

1 appel naar keuze (jonna gold – granny smith)

sap van 1/2 citroen

250 gr volle platte kaas

Bieslook en peper

Bereiding:

Snij de appel in zeer kleine blokjes, bestrooi deze met het citroensap ( om verkleuring tegen te gaan)

snipper de bieslook

meng de appelblokjes met de platte kaas, bieslook en peper ( laat dit enkele uren in de koelkast staan zodat de smaken goed met elkaar vermengen)

snij de gerookte zalm in kleine blokjes/reepjes

Vul de bodem van een aperitief glaasje met het mengsel van de appel, daarna de gerookte zalm.

Geniet ervan

onze bubbels: Zuid-Afrikaanse bubbels van Benguela Cove de Cuvee 58

https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&search=cuve&product_id=1100501

Meer blogs lezen ?

Food and Wine pairing

Hete kip

CDM Bruzollo IGT rosé – fantastische smaakbom. Vruchtengeur met violetjesgeur. Evenwichtig floraal en fruitig parfum.

MEER LEZEN »
Food and Wine pairing

Pasta met verse zalm

Minnegoed – Chenin Blanc – fris met fruitige aromas, goede balans van citrus en passievruchten. Zachte afdronk. Lekker terras wijntje.

MEER LEZEN »

Ontdek ons uitgebreid wijngamma