Herten-biefstuk met paprikajus

Ingridiënten voor 4 personen

4 herten-biefstukjes van +/- 150 gr.

1 rode paprika

1 sjalotje

380 ml wild-fond

2 takjes tijm

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel kaneel

2 dl Rode wijn (in dit geval Cabarnet Sauvignon)

75 gr boter

versgemalen peper

zout

Bereiding

paprika schoonmaken, 1/2 fijn snipperen, de andere helft in reepjes snijden, deze reepjes ook halveren.

Hertenbiefstukken op kamer temperatuur laten komen.

In een pan de fond, tijm, sjalot, gesnipperde paprika en de wijn aan de kook brengen. Fond op een hoog vuur +/- 10-15 minuten tot 1/3 laten inkoken.

Hertenvlees inwrijven met de kaneel en de chilipoeder. In een pan 50 gr boter verhitten, de hertenbiefstukken op een matig vuur bakken, regelmatig keren en in 2-3 minuten mooi bruin bakken. Het hertenvlees bestrooien met peper en zout. De biefstukken op een warm bord leggen en afdekken met aluminium folie.

Paprika reepjes in het bakvet ca. 1 minuut zachtjes bakken, de ingekookte fond door een zeef toevoegen. Aanbaksels losroeren, de jus nog +/- 3 min. laten inkoken. Van het vuur af rest van boter in klontjes door de jus kloppen.

Leg de 4 hertenbiefstukjes op 4 warme borden, een beetjes paprikajus erover. Serveer met aardappelpuree, kroketten, ….

Onze wijn: Benguela Cove – Cabarnet Sauvignon https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&path=3_5&product_id=1100508&sort=nameASC

Meer blogs lezen ?

Food and Wine pairing

Hete kip

CDM Bruzollo IGT rosé – fantastische smaakbom. Vruchtengeur met violetjesgeur. Evenwichtig floraal en fruitig parfum.

MEER LEZEN »
Food and Wine pairing

Pasta met verse zalm

Minnegoed – Chenin Blanc – fris met fruitige aromas, goede balans van citrus en passievruchten. Zachte afdronk. Lekker terras wijntje.

MEER LEZEN »

Ontdek ons uitgebreid wijngamma