Hete kip

Lekker op een broodje os met een aardappel en een komkommersalade of zelfs met rijst. Dat wij niet de enige zijn die van dit recept houden is ons reeds diverse malen verteld.

Ingrediënten voor 4 personen

500 gr kippenfilet

4 eetlepels ketchup

6 eetlepels ketjab

3 theelepels suiker

2 theelepels sambal

1,5 eetlepel pindakaas ( hoeft niet)

2 teentjes knoflook

500 gr frietjes/krieltjes/aardappeltjes/ 200 gr rijst/afbakbroodjes

Bereiding

Schil de aardappelen, snij deze in blokjes. Bak ze (rauw) in de wok +/- 17 minuten

Snij de kippenfilet in kleine blokjes

Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.

Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie, voeg vervolgens de kippenblokjes toe, bak deze gaar.

Voeg dan de ketchup, ketjab, suiker en (pindakaas indien gewenst). Laat alles nog een 5-tal minuten sudderen.

Serveer met aardappelen, rijst of brood.

Smakelijk, geniet ervan.

Onze wijn: Italiaanse wijn – Bruzollo CDM rosé

http://Cdm bruzzolo igt rosé casa di monte rp 0.75

Meer blogs lezen ?

Food and Wine pairing

Pasta met verse zalm

Minnegoed – Chenin Blanc – fris met fruitige aromas, goede balans van citrus en passievruchten. Zachte afdronk. Lekker terras wijntje.

MEER LEZEN »

Ontdek ons uitgebreid wijngamma