Kabeljauw/amandelen/bloemkool

Ingrediënten 2 personen

– 1 klein bloemkool

 – 1 theelepel bouillonpoeder

– 2 stukken kabeljauw

 – 100 gr ongebrande amandelen

– 4 eetlepels paneermeel of bloem

– 1 ei

Bereiding

Was de bloemkool en snijd hem in kleine roosjes

Voeg de bouillonpoeder toe aan een pan met water en breng dit aan de kook, kook de bloemkool +/- 15 min (ze moet wel gaar zijn)

Snijd/maal de amandelen fijn

Zet 3 borden klaar: 1 bord met de amandelstukjes 1 bord met bloem of paneermeel 1 bord met een opgeklopt ei

 Haal de vis door de bloem/paneermeel, vervolgens door het ei, en dan door de noten. Zorg dat de hele vis bedekt is.

 Bak de vis +/- 3 à 4 min per kant gaar

Giet de bloemkool af en pureer deze met een stamper.

Breng op smaak met peper en zout.

Hierbij een flesje Sauvignon Blanc van Benguela Cove.

Smakelijk, geniet ervan !!!!

onze wijn: Estate Range Wine – Sauvignon Blanc van Benguela Cove

https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&search=est&product_id=1100512

Meer blogs lezen ?

Food and Wine pairing

Hete kip

CDM Bruzollo IGT rosé – fantastische smaakbom. Vruchtengeur met violetjesgeur. Evenwichtig floraal en fruitig parfum.

MEER LEZEN »
Food and Wine pairing

Pasta met verse zalm

Minnegoed – Chenin Blanc – fris met fruitige aromas, goede balans van citrus en passievruchten. Zachte afdronk. Lekker terras wijntje.

MEER LEZEN »

Ontdek ons uitgebreid wijngamma