Komkommer met zalm mousse

 Ingrediënten voor 6 glaasjes

                3 sneetjes Gerookte zalm

1/3 van een Komkommer

1/2 van een rode ui

1 eetlepel mascarpone

3 eetlepels verse room

1 koffielepel olijfolie

1 koffielepel Sherryazijn of gewone azijn

cayennepeper

tabasco

decoratie: verse dille

Bereiding

schil de komkommer en snij in kleine blokjes, snipper de rode ui.

meng beide ingrediënten en breng op smaak met olijfolie, azijn en enkele druppels tabasco.

Mix de sneetjes gerookte zalm met de mascarpone en de room, kruid met een snuifje cayennepeper.

Verdeel de gemarineerde komkommer over de glaasjes en vul aan met de zalmmousse.

Garneer met een takje dille

https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&path=6&sort=nameASC&product_id=1100501

Onze wijn: Benguele Cove – Cuvee (zeer fijne bubbeltjes)

Meer blogs lezen ?

Food and Wine pairing

Hete kip

CDM Bruzollo IGT rosé – fantastische smaakbom. Vruchtengeur met violetjesgeur. Evenwichtig floraal en fruitig parfum.

MEER LEZEN »
Food and Wine pairing

Pasta met verse zalm

Minnegoed – Chenin Blanc – fris met fruitige aromas, goede balans van citrus en passievruchten. Zachte afdronk. Lekker terras wijntje.

MEER LEZEN »

Ontdek ons uitgebreid wijngamma