Mosselen met frietjes

Ingrediënten voor 2 personen

2 kg mosselen

Mossel kruiden

Mossel groenten: ui, selder, prei,

Aardappelen – frites

Bereiding

  1. Aardappelen schillen, in fritten snijden, voorbakken
  2. Mosselsaus bereiden: een eetlepel mayonnaise, een koffielepel mosterd, roeren, azijn toevoegen tot de gewenste zuurte.
  3. Fles Emergente Chardonnay openen en op tafel plaatsen, zodoende is deze tegen dat de maaltijd klaar is op de juiste temperatuur +/- 10°
  4. Mosselen wassen, schrappen indien er nog te veel vuil aan kleeft
  5. Bodem van de mosselpot bedekken met wat water
  6. Helft van de groenten op de bodem van de pot leggen, mosselen toevoegen, mosselkruiden toevoegen, en bovenaan nog wat groenten toevoegen.
  7. Op vuur plaatsen en wachten tot alle mosselen open zijn (+/- 6 à 10 min)
  8. Fritten voor de 2de keer bakken.

Smakelijk.

Onze wijn: Emergente Chardonnay

https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&path=1&sort=nameASC&product_id=1050501

Meer blogs lezen ?

Food and Wine pairing

Hete kip

CDM Bruzollo IGT rosé – fantastische smaakbom. Vruchtengeur met violetjesgeur. Evenwichtig floraal en fruitig parfum.

MEER LEZEN »
Food and Wine pairing

Pasta met verse zalm

Minnegoed – Chenin Blanc – fris met fruitige aromas, goede balans van citrus en passievruchten. Zachte afdronk. Lekker terras wijntje.

MEER LEZEN »

Ontdek ons uitgebreid wijngamma