Pasta met broccoli, champignons en Filet Pure.

Ingrediënten voor 4 personen

600 gr filet pure

400 gr pasta (spaghetti, Penne, …. naar eigen keuze)

2 teentjes knoflook

300 gr broccoli

400 gr champignon mix

100 gr zure room

1/2 bosje basilicum

olijfolie

zwarte peper en zout

Bereiding

pel de teentjes knoflook en snipper ze fijn.

Snij de broccoli roosjes in plakjes

Breng gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de tijd op de verpakking.

Verhit een beetje olijfolie in een anti-kleefpan. Bak de filet pure 3 à 4 minuten aan elke kant.

Neem de filet pure uit de ban, leg deze op een voorverwarmd bord, dek af met aluminium folie.

Verhit een beetje olijfolie in een andere ruime pan. Voeg de broccoli, champignonmix en de look toe, roerbak gaar. Kruid met zwarte peper en een snuifje zout.

Giet de pasta af, bewaar een beetje van het vocht. Doe de pasta terug in de kookpot, voeg hierbij het beetje kookvocht, voeg verder de broccoli, champignons, look en de zure room toe, laat nog even sudderen. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

Snij de filet pure in plakken van 1,5 cm dikte, schik op een voorverwarmd bord, voeg de pasta, broccolli etc toe. Strooi een beetje basilicum op de filet pure en de pasta.

Smakelijk, geniet ervan.

onze wijn: Casa Di Monte – CDM Cadmo IGT

https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&search=cadmo&product_id=1030702

Meer blogs lezen ?

Food and Wine pairing

Hete kip

CDM Bruzollo IGT rosé – fantastische smaakbom. Vruchtengeur met violetjesgeur. Evenwichtig floraal en fruitig parfum.

MEER LEZEN »
Food and Wine pairing

Pasta met verse zalm

Minnegoed – Chenin Blanc – fris met fruitige aromas, goede balans van citrus en passievruchten. Zachte afdronk. Lekker terras wijntje.

MEER LEZEN »

Ontdek ons uitgebreid wijngamma