Smeuïge gehakschotel met groenten

Ingrediënten                       4 personen

300 gr gehakt                                      

1 courgette

75 gr champignons

1 stronk witlof

4 bosui stengels

+/- 400gr tomatenblokjes

200 gr geraspte kaas

2 eieren, olijfolie

4 eetlepels cottage cheese

2 theelepels paprikapoeder

3 theelepels knoflookpoeder

chilipoeder

  1. Verwarm de oven op 180°,
  2. Snijd ondertussen het witlof, champignons, courgette en bosui in stukjes.
  3. Rul het gehakt met een beetje olijfolie en voeg knoflook-, paprika-, en chilipoeder toe.
  4. Neem een ovenschaal en besprenkel deze licht met olijfolie, leg hier boven op het gehakt.
  5. Bak de groenten in de wok gedurende +/- 3 minuten. Voeg op het laatste de tomatenblokjes toe.
  6. Zet het vuur af, voeg 4 eetlepels cottage-cheese, 100gr geraspte kaas en 2 eieren aan toe.
  7. Doe de groeten van de wok-pan over het gehakt in de ovenschaal en strooi er de resterende 100 gr geraspte kaas overheen.
  8. Plaats de schotel +/- 20 minuten in de oven.
  9. Eet smakelijk

Aan te raden Wijn

https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&search=anemo&product_id=1200101

Meer blogs lezen ?

Food and Wine pairing

Hete kip

CDM Bruzollo IGT rosé – fantastische smaakbom. Vruchtengeur met violetjesgeur. Evenwichtig floraal en fruitig parfum.

MEER LEZEN »
Food and Wine pairing

Pasta met verse zalm

Minnegoed – Chenin Blanc – fris met fruitige aromas, goede balans van citrus en passievruchten. Zachte afdronk. Lekker terras wijntje.

MEER LEZEN »

Ontdek ons uitgebreid wijngamma