4 personen –> +/- 40 minuten
Ingrediënten
300 gr garnalen
250 ml kokosmelk
400 gr bloemkool, in kleine roosjes
1 ui
1 teentje knoflook
250 tomatenblokjes
240 gr zilvervliesrijst
1,5 eetlepel rode curry
200 gr peultjes
takje verse koriander
Bereiding
Breng een pan water aan de kook. Kook de bloemkool ongeveer 8 minuten en giet af. Kook ondertussen ook de rijst gaar en houd daarna afgedekt warm. Hak de ui en knoflook fijn en bak in een klein scheutje olijfolie licht bruin. Voeg de peultjes toe en bak 2 minuten mee. Schep de bloemkoolroosjes en garnalen er bij en bak nog een minuut of 3 mee.
Roer de tomatenblokjes, kokosmelk en curry er door totdat er een egale saus ontstaat. Breng de curry op smaak met een snufje peper en zout. Laat de curry een paar minuten iets indikken. Bestrooi met verse koriander en serveer met de rijst.
Aanbevolen wijn: Babylonstoren – Viognier
https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&path=1&sort=nameASC&product_id=1100403