Ingrediënten: 12 glaasjes
400 gr kalkoensneden (charcuterie)
3 stronken witloof
2 vrij rijpe mango’s
1 onbehandelde limoen (bio)
5 cm gember (opgepast, toevoegen naar eigen smaak)
2 teentjes knoflook
2,5 eetlepel olijfolie
1 eetlepel kippenkruiden
peper en zout
Voorbereiding (+/- 20 min)
Schil de mango’s en snij het vruchtenvlees in kleine blokjes
rasp de limoenschil (niet het wit) en pers de limoen ( je hebt 1 eetlepel sap nodig)
snipper de knoflook zeer fijn
snij de gember in zeer fijne stukjes
trek een 12-tal blaadjes van de witloof stronken en leg ze opzij, Verwijder de harde kern uit de overgebleven stronek en snij deze in fijne reepjes, besprenkel dit met het limoensap.
snij het kalkoenvlees in kleine blokjes
Bereiding 15 min
verhit 1 eetlepel olijfolie en een kookpot en stoof de gesnipperde knoflook 2 minuten samen met limoengeste.
voeg de mangostukjes toe en laat dit +/- 5 min verder stoven.
verhit in een andere pan 1.5 eetlepel olijfolie en bak de kalkoenreepjes +/- 6 min aan alle kanten lichtjes bruin. Kruid goed met kippenkruiden, peper en zout.
neem een 3de pan en stoof hierin de gember gedurende 2 min.
Schep de gestoofde mango, knoflook in een hoge maatbeker of blender. Mix fijn en kruid met peper en zout. Voeg hierbij met kleine hoeveelheden de gember, proef regelmatig zodat de gember niet gaat overheersen.
Verdeel wat mangosaus over de bodem van de glaasjes, leg hierop reepjes witloof. Verdeel de blokjes kalkoen over de glaasjes. Steek een blaadje witloof in elk glaasje.
Geniet ervan
onze bubbels: Manufatto Prosecco
https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&search=1030501&product_id=1030501
