Wijn bij Eiervlaai

Licht geurend eiervlaai recept, gemakkelijk te bereiden

Ingrediënten voor 4 personen

50gr bloem – 1 liter melk – 200ml vloeibare room – 5 dooiers – 250gr suiker – 50gr maïzena – 1 vanillestokje – schil van een citroen

Voorbereiding:

doe de eierdooiers met de suiker in een pan. Verwarm dit op een laag vuur, meng met een handklopper om de suiker op te lossen. Voeg geleidelijk het maïszetmeel en de gezeefde bloem toe, steeds goed kloppen om geen klonters te creëren.

Giet de melk, beetje bij beetje, steeds roerend toe,

Daarna de vloeibare room, beetje bij beetje, steeds roerend toe.

Splits de vanillestok, neem de zaadjes en voeg ze met de geraspte citroenschil toe in de pan.

Kook verder op een laag vuur tot het mengsel dikker wordt. Haal de room van het vuur en laat afkoelen, tijdens het afkoelen regelmatig roeren.

Bekleed de bodem van een springvorm (24 à 26cm) met bakpapier. Beboter de zijwanden.

Doe het mengsel in de springvorm en strijk glad. Bak deze in een voorverwarmde oven van 170° gedurende 1 uur.

Laat afkoelen.

https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&product_id=1030926&search=brach

https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&search=rieu&product_id=1021901

https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&product_id=1050806&search=vina

Meer blogs lezen ?

Ontdek ons uitgebreid wijngamma