Wijn bij een mango sambal dipsaus

Mango Sambal

250 gr mango in blokjes
2 groene rawit pepers
1 groene jalapeño
2 teentjes knoflook
1 middelgrote ui
1 theelepel palmsuiker
rasp van de schil van 1 limoen
2 eetlepels olie (zonnebloem-, archide – of rijstolie)

Bereiding

Snijd de pepers, knoflook en ui grof. Maal alles fijn in een keukenmachine maar maak er geen pap van.

Schep over in een vijzel en vijzel kort, tot de oliën vrijkomen.

Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin het mengsel.

Voeg de blokjes mango toe en laat 10 minuten stoven. Voeg op de helft van de tijd de rasp van de limoen toe.

Prak de mango fijn met een vork. Je kunt het ook terug scheppen in de vijzel, maar met een vork in de pan gaat het veel makkelijker.

Proef en voeg eventueel nog wat palmsuiker toe, mocht je sambal te pittig zijn.

Doritos naturel en de bubbels Manufatto

geniet ervan, het FamWines Team

https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&path=6&product_id=1030501&sort=nameASC

Meer blogs lezen ?

Ontdek ons uitgebreid wijngamma