Ingrediënten 4 personen
500 gr kabeljauw of een andere witte vis
4 preien, snijden in fijne reepjes
500 gr wortelen, snijden in fijne reepjes
1 eierdooier
5 dl visbouillon
1 dl lichte room
1 el olijfolie
Nootmuskaat
Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven op 175°C
- Roerbak de preireepjes 1 minuut in 1 el olijfolie, kruid met peper en zout
- Kook de wortelreepjes 5 min in de visbouillon, giet af maar behoud de visbouillon
- Snij de vis in 4 gelijke porties, kruid pet peper en zout.
- Schep de gestoofde prei samen met de wortelen in een ovenschaal, leg hierop de vis
- Laat de kippebouillon voor de helft inkoken, voeg de room bij. Laat 1 min doorkoken.
- Roer alles goed en haal van het vuur. Voeg de eierdooier bij de saus en kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
- doe de saus over de vis in de ovenschotel.
- Zet de ovenschotel een 15 à 20 min in de oven.
Onze wijn: Babylonstoren – Chenin Blanc
https://shop.famwines.be/index.php?route=product/search&search=chenin%20blanc%20babylons