Wijn bij een ovenschotel met vis, prei en wortelen

Ingrediënten         4 personen

500 gr kabeljauw of een andere witte vis

4 preien, snijden in fijne reepjes

500 gr wortelen, snijden in fijne reepjes

1 eierdooier

5 dl visbouillon

1 dl lichte room

1 el olijfolie

Nootmuskaat

Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175°C
  2. Roerbak de preireepjes 1 minuut in 1 el olijfolie, kruid met peper en zout
  3. Kook de wortelreepjes 5 min in de visbouillon, giet af maar behoud de visbouillon
  4. Snij de vis in 4 gelijke porties, kruid pet peper en zout.
  5. Schep de gestoofde prei samen met de wortelen in een ovenschaal, leg hierop de vis
  6. Laat de kippebouillon voor de helft inkoken, voeg de room bij. Laat 1 min doorkoken.
  7. Roer alles goed en haal van het vuur. Voeg de eierdooier bij de saus en kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  8. doe de saus over de vis in de ovenschotel.
  9. Zet de ovenschotel een 15 à 20 min in de oven.

Onze wijn: Babylonstoren – Chenin Blanc

https://shop.famwines.be/index.php?route=product/search&search=chenin%20blanc%20babylons

Meer blogs lezen ?

Ontdek ons uitgebreid wijngamma