Wijn rood – SILK & SPICE

Een eerbetoon aan de moed, wijsheid en durf van de Portugese ontdekkingsreizigers die in oude tijden nieuwe zeeroutes vol exotische smaken en aroma’s ontdekten. Silk &Spice is een mix van culturen… een wijn die wacht om ontdekt te worden!

Geïllustreerd op de Silk & Spice fles is een herinterpretatie van een originele XV eeuwse kaart, uit het tijdperk der ontdekkingsreizigers. De kaart beschrijft de grootste baai ter wereld, de Golf van Bengalen, die de toegangspoort van Azië vertegenwoordigt en Zuid- en Oost-Azië van elkaar scheidt.

Het Portugese wapenschild is kunstzinnig afgebeeld om de moed van deze maritieme ontdekkingsreizigers te symboliseren. En natuurlijk staat de karveel van Vasco da Gama voorop, die bij elke reis heeft bijgedragen aan het vormgeven van de geschiedenis van de wereld.

De 15e-eeuwse maritieme handelsroute van Europa naar de Indische Oceaan, bekend als de Silk &Spice-route, werd gepionierd door de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, die in 1498 rond de Kaap de Goede Hoop vaarde.

DE WIJN

Een robijnkleurige rode wijnmix, gekenmerkt door intense aroma’s van rijp rood en zwart fruit, zoals bramen en rijpe pruimen. Een pittig karakter roept vanille, zwarte peper en roze peperkorrel op, gecombineerd met hints mokka. Het is vol met een uitgebalanceerde smaak, zeer zachte tannines en een lange en evenwichtige afdronk. De voortreffelijke druiven van Touriga Nacional, Baga, Alicante Bouchet en Syrah, waarvan de eerste drie inheems zijn in Portugal, worden zorgvuldig geselecteerd en afzonderlijk gevinifieerd.

DRUIVENRASSEN

40% Touriga Nacional – 20% Baga – 20% Alicante Bouchet – 20% Syrah

BEOORDELING

Een wijn die zijn naam eer aan doet, elke jaargang van Silk &Spice beoordeeld door Wine Enthusiast magazine is bekroond met 90 punten en een felbegeerde BEST BUY-aanduiding. 90 punten wijnliefhebber “Deze viering van de onverschrokken verkenningen van Portugal in het Verre Oosten is een rijpe, gladde, licht geroosterde wijn. De textuur is zacht, open met zwartbessenfruit, kruiden en fijne afwerkingszuurgraad. Drink nu. Roger Voss, wijnliefhebber.”

WIJN VAN OORSPRONG

Noord – Portugal

WIJN ANALYSE

Restsuiker: 17 g/1  Alcohol: 13,5%

Een lekkere wijn, kom hem proeven. De smaak zit in het glas.

Onze passie, uw zekerheid in kwaliteit.

Meer blogs lezen ?

Ontdek ons uitgebreid wijngamma