Ingrediënten: 8 personen
+/- 1 kg kipfilet
250 gr peultjes (vers of diepvries)
250 gr broccoli (vers of diepvries)
2 lente uitjes
3 zoete aardappelen
1 limoen
3 blokjes kippenbouillon
2 dl room
1/2 plantje verse bieslook
3 takjes gedroogde tijm
3 blaadjes laurier
Voorbereiding:
snij de kipfilet in blokjes van 2 op 2
snij de broccoli roosjes, stengel mag ook gebruikt worden indien gewenst, snij deze in blokjes
schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1,5 op 1,5
pers de limoen
snipper de bieslook fijn
Bereiding:
doe alles ( maar ook alles) in een kookpot, vul deze met water tot alles net onder staat.
breng aan de kook, verlaag het vuur tot alle ingrediënten gaar zijn.
voeg room toe, bind met witte Maizena sausbinder tot de gewenste dikte.
Serveer met brood (brokken)