Benodigdheden: voor 4 personen
100 gr fondant chocolade
125 ml volle room
3 eigelen
3 eiwitten
50 gr kristal suiker
Bereiding :
1ste kom :breek de chocolade in een kom,
smelt de chocolade au bain marie
2de kom: klop de eiwitten stijf.
3de kom: klop de room voor 75% stijf
4de kom: klop de eigelen met de suiker tot een schuimige bijna witte massa.
Voeg de gesmolten chocolade bij de eigelen en meng goed onder elkaar.
Voeg de eiwitten toe, beetje bij beetje, totdat deze volledig onder het mengsel is opgenomen.
Voeg als laatste de opgeklopte room toe en roer zachtjes onder elkaar.
Giet de chocomousse in kommetjes en laat opstijven in de koelkast.
Tip 1 : als je de chocomousse niet te zwaar wil maken, gebruik dan geen eierdooiers.
Tip 2: Drink hierbij een glaasje Piemonte, Brochetto https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&product_id=1030926&search=piemonte ( licht bruisend, iets zoet, tof mondgevoel)