Ingrediënten – 4 personen
800 gr kippenblokjes
500 gr kastanje champions
4 lente uitjes
200 ml volle room
150 ml kippebouillon
200 gr diepvries erwten
klontje boter
kruiden: kippen kruiden – vers gemalen peper en zout
Bereiding
Maak de champions schoon en snij deze in kwartjes/schijfjes.
Snij de lente-uitjes in reepjes van +/- 1 cm
Smelt een klontje boter in een ruime pan, kruid de gesmolten boter met kipkruiden, bak even door.
Bak hierin de kippen blokjes en kruid met kippen kruiden, tot ze klaar zijn.
Doe de gebakken kip in een schotel.
Doe de lente ui in de pan waar de kip is in gebakken toe en laat even bakken, voeg de champions toe en laat even bakken, kruid dit met een snuifje zout en peper.
Voeg de room en de kippen bouillon toe aan de pan en breng alles zachtjes aan de kook. Voeg de diepvries erwten en de gebakken kip toe.
Laat alles samen zacht pruttelen (+/- 15 min).
Proef de saus, kruid bij indien nodig. Indien de saus te lopend is kan deze met een beetje maizena worden aangedikt.
Smakelijk.
Wijn tip: Viognier// Chardonnay// Chenin Blanc// Encruzado
https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&product_id=1100403&search=viognier
https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&product_id=1021609&search=chardonnay
https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&product_id=1100401&search=chenin%20blanc
https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&product_id=1060301&search=encruzado