Ingrediënten 2 personen
– 1 klein bloemkool
– 1 theelepel bouillonpoeder
– 2 stukken kabeljauw
– 100 gr ongebrande amandelen
– 4 eetlepels paneermeel of bloem
– 1 ei
Bereiding
Was de bloemkool en snijd hem in kleine roosjes
Voeg de bouillonpoeder toe aan een pan met water en breng dit aan de kook, kook de bloemkool +/- 15 min (ze moet wel gaar zijn)
Snijd/maal de amandelen fijn
Zet 3 borden klaar: 1 bord met de amandelstukjes 1 bord met bloem of paneermeel 1 bord met een opgeklopt ei
Haal de vis door de bloem/paneermeel, vervolgens door het ei, en dan door de noten. Zorg dat de hele vis bedekt is.
Bak de vis +/- 3 à 4 min per kant gaar
Giet de bloemkool af en pureer deze met een stamper.
Breng op smaak met peper en zout.
Hierbij een flesje Sauvignon Blanc van Benguela Cove.
Smakelijk, geniet ervan !!!!
onze wijn: Estate Range Wine – Sauvignon Blanc van Benguela Cove
https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&search=est&product_id=1100512