Ingrediënten voor 2 personen
2 kg mosselen
Mossel kruiden
Mossel groenten: ui, selder, prei,
Aardappelen – frites
Bereiding
- Aardappelen schillen, in fritten snijden, voorbakken
- Mosselsaus bereiden: een eetlepel mayonnaise, een koffielepel mosterd, roeren, azijn toevoegen tot de gewenste zuurte.
- Fles Emergente Chardonnay openen en op tafel plaatsen, zodoende is deze tegen dat de maaltijd klaar is op de juiste temperatuur +/- 10°
- Mosselen wassen, schrappen indien er nog te veel vuil aan kleeft
- Bodem van de mosselpot bedekken met wat water
- Helft van de groenten op de bodem van de pot leggen, mosselen toevoegen, mosselkruiden toevoegen, en bovenaan nog wat groenten toevoegen.
- Op vuur plaatsen en wachten tot alle mosselen open zijn (+/- 6 à 10 min)
- Fritten voor de 2de keer bakken.
Smakelijk.
Wijnen die bij mosselen goed passen : Sauvignon Blanc – Verdejo – Chardonnay – Alvarinho/Albarino
Onze wijn: Emergente Chardonnay
https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&path=1&sort=nameASC&product_id=1050501