Ingrediënten voor 4 personen
400 gr pasta (spagetti, krullen, penne, …. keuze is vrij)
100 gr verse zalm zonder vel
1 ui
150 gr gemalen gruyère kaas
2 eetlepel boter
150 gr room (ik gebruik kookroom, maar mag uiteraard met verse room)
100 ml witte wijn ( ik gebruik hier Minnegoed – Chenin Blanc)
3 eetlepels citroensap
125 ml groentebouillon (blokje)
2 teentjes knoflook
1 rode chilipeper (mag ook vervangen worden door een puntpaprika)
peper en zout
Bereiding
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn
Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij deze in kleine reepjes.
Snipper de bieslook
Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking
Intussen, stoof de ui en de knoflook glazig in 1 eetlepel boter. Voeg de witte wijn en de bouillon toe. Voeg kaas en room toe en laat 5 min zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.
Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de zalm samen met de reepjes chilipeper gedurende 2 à 3 minuten aan beide zijden. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
Giet de pasta af en laat even uitlekken. Doe de pasta bij de saus en roer om.
Verdeel de pasta over 4 voorverwarmde borden, leg hierboven op de zalm.
Smakelijk en geniet ervan.
Onze wijn: Minnegoed – Chenin Blanc
https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&search=minnegoed&product_id=1090106