Wijn bij Pasta met verse zalm

Ingrediënten voor 4 personen

400 gr pasta (spagetti, krullen, penne, …. keuze is vrij)

100 gr verse zalm zonder vel

1 ui

150 gr gemalen gruyère kaas

2 eetlepel boter

150 gr room (ik gebruik kookroom, maar mag uiteraard met verse room)

100 ml witte wijn ( ik gebruik hier Minnegoed – Chenin Blanc)

3 eetlepels citroensap

125 ml groentebouillon (blokje)

2 teentjes knoflook

1 rode chilipeper (mag ook vervangen worden door een puntpaprika)

peper en zout

Bereiding

Pel de ui en de knoflook en snipper fijn

Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij deze in kleine reepjes.

Snipper de bieslook

Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking

Intussen, stoof de ui en de knoflook glazig in 1 eetlepel boter. Voeg de witte wijn en de bouillon toe. Voeg kaas en room toe en laat 5 min zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.

Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de zalm samen met de reepjes chilipeper gedurende 2 à 3 minuten aan beide zijden. Breng op smaak met peper, zout en het citroensap.

Giet de pasta af en laat even uitlekken. Doe de pasta bij de saus en roer om.

Verdeel de pasta over 4 voorverwarmde borden, leg hierboven op de zalm.

Smakelijk en geniet ervan.

Onze wijn: Minnegoed – Chenin Blanc

https://shop.famwines.be/index.php?route=product/product&search=minnegoed&product_id=1090106

Meer blogs lezen ?

Ontdek ons uitgebreid wijngamma